Over van Noortwijck

Organisatieadvies voor verenigingen, stichtingen en sociale ondernemingen

Van Noortwijck is een nieuw, fris en ambitieus organisatiebureau dat zich in het bijzonder richt op verenigingen, stichtingen en sociale ondernemingen. Opgericht door Oscar Kramer en van start gegaan in september 2019. Op dit moment bestaat Van Noortwijck uit één adviseur. Nog wel…

Vijf vragen aan Oscar Kramer

 

Waar sta je voor?

“Simpel houden en terug naar de basis. Geen overhaaste beslissingen nemen. Wees oprecht en heb vertrouwen in de oprechtheid van een ander. Stel je vragen hardop, laat ruimte voor de ander en samen de schouders eronder!”

 

Waar geloof je echt in?

“Dat mensen in de kern goed zijn. Wanneer je open bent over wat je wilt bereiken en wat je daarvoor nodig hebt, en je bent ook duidelijk in wat jij voor de ander kunt betekenen, dan is men bijna altijd wel bereid om met je mee te denken en te helpen.

Daarnaast geloof ik dat om gemotiveerd, gewaardeerd en gelukkig te worden en te blijven we het allemaal verdienen om beloond te worden voor de waarde die wij toevoegen.”

 

Wat is jouw hoe?

“Als adviseur luister ik aandachtig en dompel ik mij onder in jouw situatie en casus. Ik ben toegewijd aan het beste advies voor jouw situatie. Maar komen tot dit advies laat zich niet altijd sturen. Een bepaalde creativiteit is hiervoor nodig. Daarom is het belangrijk dat we een positieve werksituatie creëren en ruimte laten om gebruik te maken van de inspiratie van het moment. Door te werken met een planning waarin rekening wordt gehouden met onderzoek, praten en inspiratie opdoen komen we uiteindelijk het snelst tot resultaat.”

 

Wat is jouw waarom?

“Nederland kent ongeveer 150.000 verenigingen en stichtingen en ongeveer 5.000 sociale ondernemingen. De meesten van deze organisaties hebben de handen vol om te voldoen aan de eisen van deze tijd en dan met name aan de wensen en behoeften van de jongere generaties. Op het gebied van professionaliteit en dienstverlening wordt er meer van verenigingen en stichtingen verwacht dan ooit. Het is mijn missie hen hierbij te helpen.”

 

Wat betekent dit voor een opdrachtgever?

“Een opdrachtgever kan erop rekenen dat er een adviseur staat die de situatie de volle aandacht geeft die het verdiend. Een adviseur die positief is ingesteld en gericht is op de mogelijkheden. Natuurlijk kan niet alles, maar wat kan er wel? Uiteindelijk levert je dit een praktisch bruikbaar resultaat op en een frisse blik op morgen!”

 

Mijn motto is simpel, maar effectief: samen leren en groeien lukt het best wanneer je vertrekt vanuit een gezamenlijk doel.