Beleid & strategie

Gericht werken vanuit beleid en strategie

Ken jezelf en jouw rol in de wereld. Vertrek vanuit je waarden en werk met een doel voor ogen en een duidelijke routekaart in handen

De basis van een succesvolle organisatie is een heldere visie. Hieruit wordt een missie ontwikkeld. Deze missie is weer de basis voor beleid. Binnen de uitgangspunten van het beleid worden doelstellingen geformuleerd. Zodra de doelstellingen bekend zijn wordt een strategie bepaald die aangeeft hoe je de doelstellingen kunt realiseren.

 

Betekent dit dat jouw organisatie niet kan bestaan zonder al deze stappen? Is het problematisch om van dag tot dag te leven zonder echt te weten wat, waarom en hoe?

 

Zonder een echte visie weten veel organisaties wel te overleven. Zonder missie gaat het ook nog wel. Geen beleid wordt al moeilijker. Zonder doelstellingen en strategie werken is toch echt vragen om problemen. Zo niet op korte termijn, dan wel op lange termijn. Waarschijnlijk ben je dan constant brandjes aan het blussen en voelt het als dweilen met de kraan open.

 

Van Noortwijck helpt van visie tot strategie te komen. Daarna moet je het alleen nog wel doen! Lees meer over efficiënt werken.

 

Geïnteresseerd in de mogelijkheden of heb je nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op