Advies

Organisatieadvies voor uw vereniging of stichting

Wanneer is een adviestraject een goed idee. Wat houdt het in en wat levert het op

Wanneer een adviestraject

De samenleving verandert razendsnel en verenigingen en stichtingen voelen dit als geen ander. De roep om meer en beter. De druk om mee te bewegen en in te spelen op de eisen van de tijd. Maar hoe die dienstverlening te verbeteren en die kwaliteitsslag te maken wanneer de organisatie kampt met een gebrek aan vrijwilligers, kennis en middelen? Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie zich ontwikkelt en die volgende broodnodige stap zet? Van Noortwijck kan hierbij helpen.

Van Noortwijck maakt organisaties beter, ontzorgt en geeft je weer een frisse blik op morgen. Samen werken we aan verbetering, ontwikkeling en professionalisering van jouw organisatie.

Adviestraject

1. KENNISMAKING

De adviseur komt naar jou toe voor een persoonlijk gesprek om een duidelijk beeld van de organisatie te krijgen en van de wensen en behoeften. Na afloop van dit gesprek stelt de adviseur een concept-opdracht op en stuurt deze toe.

2. OPDRACHT BEVESTIGEN

Zodra het bestuur of de directie akkoord geeft op de concept-opdracht bewerkt Van Noortwijck deze tot een formele offerte. Na ondertekening van de offerte en het voldoen van de aanbetaling is de opdracht bevestigd en kunnen we aan de slag!

3. ANALYSE

Tijd om de mouwen op te stropen en werk te verzetten. We gaan samen zo concreet mogelijk alle beschikbare bronnen analyseren. Dit brengen we terug tot de kern en dat vormt de basis van onze aanbevelingen.

4. AANBEVELINGEN

Van Noortwijck staat voor aanpakken, iets neerzetten waar je echt wat aan hebt. Geen vuistdikke rapporten met wat je moet doen, maar samen aan de slag. Met energie en ruimte voor ieders ideeën combineren we onze kennis tot iets moois. Samen stellen we daarna vast wat de beste aanbeveling is en de gewenste route naar een frisse blik op morgen.

5. IMPLEMENTATIE

De organisatie heeft de grootste rol op het gebied van implementeren, niet de adviseur. Daarom is het van essentieel belang dat we samen een plan maken hoe we de aanbevelingen implementeren met een duidelijk tijdspad. Tot slot bepalen we hoe we het succes van de implementatie meten.

6. EVALUATIE

Hoe is de voortgang? Zijn we effectief en hebben we onze doelen bereikt? Hoe staat het met de tevredenheid? Tot slot noteren we eventuele feedback voor toekomstige projecten en bepalen we of er behoefte is aan een vervolgtraject.

Wat levert het op

Grip op de zaak. De organisatie heeft de grootste rol op het gebied van implementeren, niet de adviseur. We maken samen een plan hoe we de aanbevelingen implementeren. Door een helder stappenplan te maken met een duidelijk tijdspad zorgen we ervoor dat de kans op succes het grootst is en verwarring en weerstand zoveel mogelijk voorkomen worden. Bij het verdelen van de taken letten we er samen scherp op dat diegene die verantwoordelijk wordt gemaakt voor een bepaalde stap, ook daadwerkelijk de bevoegdheid en de middelen heeft gekregen om de taken uit te voeren.

Tot slot bepalen we hoe we het succes van onze implementatie meten. Dit gebruiken we in onze evaluatie. Hoe is de voortgang? Wat zijn de resultaten? Zijn we effectief en hebben we onze doelen bereikt? Hoe staat het met de tevredenheid? Hebben we eventuele feedback voor toekomstige projecten? Is er behoefte aan een vervolgtraject?

 

Geïnteresseerd in deze mogelijkheden of heb je nog vragen? Neem gerust vrijblijvend contact op